NEWS24

Aktualności warte podkreślenia »

Słodko i jesiennie

2017-11-02, News24.pl

Jabłka i gruszki w cieście naleśnikowym, ze słodkimi akcentami Diamant, to propozycja na niebanalny deser, który warto skosztować już dziś!

owoce w ciecieRumiane w słońcu jabłka i złociste gruszki to pełne smaku owoce, z których możemy teraz korzystać do woli. Zanurzone w mięciutkim cieście naleśnikowym, sprawdzą się jako oryginalna przekąska, deser czy słodki podwieczorek. Szybkie w przygotowaniu, zachwycają prostotą smaku, która nigdy się znudzi.

Fantazyjnym elementem tego deseru będzie wyjątkowy, słodki akcent w postaci naturalnego Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant oraz aksamitnego Syropu Trzcinowego Diamant. Ich karmelowo-miodowe nuty podkreślą jesienny smak dania i będą doskonale komponować się z sezonowymi owocami.

Przepis na: Diamantowe owoce w cieście naleśnikowym

Ciasto naleśnikowe:

Dodatki:

Sposób przygotowania:

  1. Składniki ciasta zmiksować i odstawić na 15 minut.
  2. Owoce umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cząstki.
  3. Można obrać owoce ze skórki, ale nie jest to konieczne.
  4. Owoce obtaczać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron, wyjmować na papierowy ręcznik.
  5. Podawać z Syropem Trzcinowym Diamant.

SMACZNEGO!

Produkty marki Diamant stworzone zostały z najwyższej jakości naturalnych składników i nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, dlatego taką przekąską będą mogli cieszyć się zarówno starsi, jak i młodsi domownicy, którzy z pewnością chętnie pomogą w przygotowaniu słodkiego co nieco.