Słodko i jesiennie
2017-11-02, News24.pl
Jabłka i gruszki w cieście naleśnikowym, ze słodkimi akcentami Diamant, to propozycja na niebanalny deser, który warto skosztować już dziś!
Rumiane w słońcu jabłka i złociste gruszki to pełne smaku owoce, z których możemy teraz korzystać do woli. Zanurzone w mięciutkim cieście naleśnikowym, sprawdzą się jako oryginalna przekąska, deser czy słodki podwieczorek. Szybkie w przygotowaniu, zachwycają prostotą smaku, która nigdy się znudzi.
Fantazyjnym elementem tego deseru będzie wyjątkowy, słodki akcent w postaci naturalnego Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant oraz aksamitnego Syropu Trzcinowego Diamant. Ich karmelowo-miodowe nuty podkreślą jesienny smak dania i będą doskonale komponować się z sezonowymi owocami.
Przepis na: Diamantowe owoce w cieście naleśnikowym
Ciasto naleśnikowe:
- 200 g mleka
- 1 jajko
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki cukru Dry Demerara Diamant
- 200 g mąki
- Szczypta soli
- Szczypta proszku do pieczenia
Dodatki:
- Jabłka i gruszki
- Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Składniki ciasta zmiksować i odstawić na 15 minut.
- Owoce umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cząstki.
- Można obrać owoce ze skórki, ale nie jest to konieczne.
- Owoce obtaczać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron, wyjmować na papierowy ręcznik.
- Podawać z Syropem Trzcinowym Diamant.